Η φωνή και το σώμα

Η φωνή είναι ο ήχος του εσωτερικού μας κόσμου, ο ήχος της προσωπικότητας μας, ο ήχος της ψυχής μας…και φυσικά του σώματος μας.

Αυτού του μοναδικού, ιδιαίτερου οργάνου που με τις κοιλότητες, τις εσοχές και τις γωνίες του, παράγει έναν εντελώς μοναδικό ήχο, αυτόν τον κατάδικό μας ήχο που δε μοιάζει με κανενός άλλου.

Μέσα από το σεμινάριο αυτό θα γνωρίσουμε τη φωνή μας, θα μάθουμε να αποδεχόμαστε το άκουσμά της, να το αγαπάμε ως αναπόσπαστο κομμάτι της έκφρασης μας. Θα συνειδητοποιήσουμε με ποιο τρόπο παράγεται, ενισχύεται και αντηχεί. Θα συνειδητοποιήσουμε ακόμα, πώς συνδέεται με το σώμα μας και πώς η φωνή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύλης που την περιβάλλει.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ασκήσεις για την εκγύμναση και τη διεύρυνση της έκτασης της φωνής, καθώς και την εξάσκηση της διαφραγματικής αναπνοής. Ασκήσεις συνειδητότητας σωματικές και φωνητικές. Ατομικές και ομαδικές ασκήσεις για τη σύνδεση φωνής-σώματος. Ανακάλυψη του προσωπικού και φυσικού μας ήχου και προσέγγιση της φωνής ως μουσικό όργανο.
Μέσα από το τραγούδι ως εργαλείο, θα ανακαλύψουμε τη θεραπευτική του επίδραση πάνω μας, καθώς δεχόμενοι τα “λάθη” μας, τη διαφορετικότητά μας, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αυτογνωσία αλλά και την ίδια την απλή, ακατέργαστη χαρά που νιώθουμε τραγουδώντας!

Το σεμινάριο αφορά τους ανθρώπους ηλικιών 16 ετών και πάνω, ανεξαρτήτως επίπεδου ή επαγγέλματος, που έχουν τη διάθεση να ανακαλύψουν τον εαυτό τους τραγουδώντας, φωνώντας μελωδίες, παίζοντας ομαδικά μουσικά και κινητικά “παιχνίδια”, να μοιραστούν τη χαρά του τραγουδιού και που τελικά θέλουν να έρθουν λίγο πιο κοντά στο να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

Γιατί τελικά ο απώτερος στόχος του σεμιναριού είναι τραγουδώντας να εκπληρώσει ο κάθενας τον ίδιο του τον εαυτό.