Συστημική Αναπαράσταση (9-10/6/2018)

Συστημική Αναπαράσταση

Το Σώμα μας είναι ο ναός της ψυχής, αναφέρει ο Πλάτωνας. Πόσες πολλές κινήσεις συνενεργούν μέσα μας ώστε να παραμείνει το σώμα μας στη ζωή;

Συχνά μεταχειριζόμαστε τo σώμα μας σαν να είναι κατώτερο του πνεύματός μας. Το μεταχειριζόμαστε αφ’υψηλού, παρόλο που χωρίς το σώμα κανένα πνεύμα και γενικά τίποτα δεν μπορεί να ζήσει.

Πως είναι όμως το σώμα μας μ’εμάς; Μπορεί να αισθανθεί καλά σ’εμάς; Το κατέχουμε; Το χρησιμοποιούμε; Το κακοποιούμε; Τότε το πνεύμα είναι πολύ μακριά από το σώμα μας και το σώμα μας είναι πολύ μακριά από το πνεύμα.
Πως δίνουμε στο σώμα μας ξανά την θέση που του αρμόζει;

Επιστρέφουμε πίσω στο σώμα μας και μέσα απ’αυτό σ’εκείνη την δημιουργική δύναμη, την πρωταρχική εικόνα και την απαρχή κάθε ζωής, η οποία απαντάται για μας σε όλη της την ευρύτητα στην γυναίκα και στην μητέρα – και στο σώμα μας. Πως; Με μια πρωταρχική αγάπη, η οποία λέει μητρικά σε όλα όσα έφερε στην ύπαρξη: “Να γίνει, Να είναι, Να ζήσει!”
Bert Hellinger

Τι είναι η Συστημική Αναπαράσταση;

Η Συστημική Αναπαράσταση πραγματεύεται την εμπλοκή και την συμφιλίωση τόσο στο οικογενειακό όσο και σε άλλα μεγαλύτερα συστήματα. Μπορεί λοιπόν κανείς να δει και να περιγράψει τις αόρατες δυναμικές που κρύβονται σ’ ένα σύστημα και στις οποίες εγκλωβίζονται τα μέλη του, μ’ έναν όχι υγιή τρόπο. Μόνον αφού κάποιος πρώτα αποκαλύψει αυτές τις δυναμικές, μπορεί έπειτα να ψάξει και να βρει τον δρόμο προς την λύση.

Σύμφωνα με τον Χέλινγκερ, για να ευοδωθούν οι ανθρώπινες σχέσεις , προϋπόθεση είναι να δει κανείς και να αποδεχτεί την πραγματικότητα ως έχει, και όχι όπως θα ήθελε να είναι.

Με την βοήθεια της Συστημικής Αναπαράστασης μπορεί κάποιος να ανακαλύψει λύσεις σε υπαρξιακά προβλήματα και σε συγκρούσεις που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων. Έχει αποδειχθεί επίσης, ότι πολλές σωματικές και ψυχικές ασθένειες μπορεί να οφείλονται σε τέτοιες συγκρούσεις και η λύση τους, μπορεί να ενεργοποιήσει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις της ψυχής.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Μπασιούδη Όλγα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 μέρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 9 – 10/6/2018 (11:00-20:00)

ΚΟΣΤΟΣ: 120.00 € / άτομο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: “Σώμα & Φώς” – Ακτή Μουτσοπούλου 37, Πειραιάς 185 34

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 210-42.97.888 – 6932305351 (Μαριάννα Παπαδοπούλου)
& mail@phws.eu

Περιορισμένος αριθμός θέσεων!